Sestavine:
4 kranjske klobase
30 dag ješprenja
30 dag rjavega fižola
1 kg kisle repe ali kislega zelja
10 dag masti
6 dag bele moke
20 dag čebule
2 stroka česna
sol
mleti poper
Namočen fižol skuhamo. Zelje ali repo operemo s hladno vodo (če je prekisla) in jo skupaj z ješprenjem skuhamo. Posebej na masti prepražimo na lističe narezano čebulo, dodamo moko in jo svetlo rumeno prepražimo, na koncu dodamo sesekljan česen, da zadiši, stresemo na pol odcejeno zelje ali repo, premešamo in dodamo odcejen kuhan fižol. Gostoto urejamo s fižolovo vodo ali vodo od zelja ali repe, solimo, še popramo, dobro premešamo in ponudimo s kuhanimi klobasami.
Dober tek!
4 kranjske klobase
30 dag ješprenja
30 dag rjavega fižola
1 kg kisle repe ali kislega zelja
10 dag masti
6 dag bele moke
20 dag čebule
2 stroka česna
sol
mleti poper
Namočen fižol skuhamo. Zelje ali repo operemo s hladno vodo (če je prekisla) in jo skupaj z ješprenjem skuhamo. Posebej na masti prepražimo na lističe narezano čebulo, dodamo moko in jo svetlo rumeno prepražimo, na koncu dodamo sesekljan česen, da zadiši, stresemo na pol odcejeno zelje ali repo, premešamo in dodamo odcejen kuhan fižol. Gostoto urejamo s fižolovo vodo ali vodo od zelja ali repe, solimo, še popramo, dobro premešamo in ponudimo s kuhanimi klobasami.
Dober tek!