Rezance skuhamo v večji količini slane vrele vode. Kuhane odcedimo in zmešamo z pripravljeno omako.
Omaka:
1 kranjska klobasa
4 jž oljčnega olja
8 dag paprike (različnih barv)
8 dag jajčevcev
8 dag čebule
8 dag bučke
sesekljan česen
80 g pasiranih paradižnikovih pelatov
sesekljan peteršilj, sesekljana sveža bazilika
2 žlici naribanega parmezana
sol, mleti poper
Zelenjavo operemo in narežemo na kocke. Na oljčnem olju ovenemo sesekljano čebulo, dodamo na tanke kolute narezano kranjsko klobaso, narezano papriko, jajčevce in bučke. Pražimo toliko časa, da zelenjava zarumeni. Dodamo sesekljan česen in zalijemo s pasiranimi paradižnikovimi pelati. Nekoliko pokuhamo. Primešamo baziliko in peteršilj, solimo in popramo. Omako zmešamo z vročimi testeninami, potresemo z parmezanom in ponudimo.
Dober tek!
Dober tek!