Galerija   

Ravioli, polnjeni s kranjsko klobaso in omako iz svežega zelja in gorčice

Testo za 4 osebe:
0,30 kg gladke moke
0,10 kg ostre moke
4 jajca
ščepec soli, olje

Omaka iz svežega zelja
0,20 kg svežega zelja
0,20 l sladke smetane
0,1 l belega vina
0,5 l jušne zelenjavne osnove
oljčno olje
sol, beli mleti poper

Nadev:
0,20 kg kranjske klobase
0,07 kg kisle smetane
0,05 kg čebule
0,2 l sladke smetane
0,03 l belega balzamičnega kisa
0,25 kg svežega zelja
zeljna omaka z gorčico
žlička dijonske gorčice z baziliko
oljčno olje

Priprava:
Iz naštetih sestavin naredimo rezančno testo. Pustimo ga počivati vsaj kakšno uro. Kranjsko klobaso zmeljemo ali zmiksamo v mešalniku, dodamo smetano in prepraženo čebulo. Naredimo raviole in jih kuhamo cca 20-25 minut.
Iz svežega zelja naredimo omako. Zelje narežemo na večje kocke in ga popražimo. Posolimo, dodamo beli poper in zalijemo z zelenjavno jušno osnovo, ki smo jo pripravili iz zelenjave ali iz zelenjavne jušne kocke. Zalijemo še z vinom in pokuhamo cca 5 minut, nato pa dodamo tekočo sladko smetano in vse skupaj na hitro prevremo. Malo ohladimo in s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko žametno omako. Po potrebi lahko dodamo še košček masla. Serviramo poljubno na tople krožnike.

Dober tek!